Резултатите от вота там могат да наклонят везните в полза на един от двамата кандидат-президенти

20 дни преди изборите за президент на САЩ, в един от седемте ключови щати - Джорджия, започна ранното индивидуално гласуване. И двамата кандидати - Камала Харис и Доналд Тръмп, насочват сериозни усилия към привличане на избирателите в щата, който може сериозно да наклони везните.

В интервю с популярен радио водещ, Харис защити работата си като прокурор, обеща да декриминализира марихуаната и се обяви за полицейска реформа в опит да получи подкрепата на чернокожите американци.

Тръмп отказа нов дебат с Камала Харис

От своя страна, Доналд Тръмп заяви на митинг в Атланта, че Харис е вкарал в страната „армия от нелегални чужденци, членове на банди и престъпници“. Той обаче отказа да коментира твърденията на журналиста Боб Удуърд, че е разговарял няколко пъти с Владимир Путин. "Ще кажа само, че ако съм го направил, това е умно нещо. Ако съм приятелски настроен към хората - ако мога да имам отношения с тях, това е нещо добро, а не лошо", заяви Тръмп.

"Доналд Тръмп много ясно каза, че ще използва Министерството на правосъдието срещу политическите си врагове. Много ясно заяви, че ще премахне независимите хора, които са там, и ще постави лоялни свои хора. Доналд Тръмп би влязъл в Министерството на правосъдието и би го манипулирал по такъв начин, че то да бъде използвано като оръжие срещу политическите му врагове", подчерта Камала Харис. 

Редактор: Станимира Шикова