Коментар на журналистите Виктор Иванов и Владимир Йончев

Има много неизмерими фактори при социологическите проучвания. Сред тях са резултатите на "Алианс за права и свободи" и "Движение за права и свободи - Ново начало", тези на ГЕРБ, както и ще има ли много напазарувани гласове, които да вкарат повече партии в парламента. Голямата изненада ще бъде, ако се отвори шанс за коалиция от две формации. Това каза в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS журналистът от "24 часа" Виктор Иванов.

Павлов: Между седем и девет партии ще влязат в следващия парламент

"Не знаем накъде ще се насочи контролираният вот. В чужбина не се правят проучвания, а точно оттам могат да дойдат гласовете, които да направят възможен двупартиен кабинет. Освен това не знаем заема ли страна Ердоган в сблъсъците в ДПС. Има прекалено много неизвестни. ПП-ДБ могат да предложат премиер с мандат на ГЕРБ-СДС", посочи Иванов. 

Главният редактор на OFFNews Владимир Йончев пък смята, че социологически прогнози не са възможни в момента. "Най-голямото неизвестно е резултатът на ГЕРБ. Може да са ярък победител - с 27%. Съвсем различно би било, ако получат 20% подкрепа. Избирателната активност ще спадне много заради немотивираните хора, но има и очаквания за огромен купен вот. От МВР зависи изборите да бъдат легитимни", коментира Йончев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Цветина Петкова