Преди месец му беше повдигнато ново обвинение за сексуално престъпление

Холивудският филмов продуцент Харви Уайнстийн е диагностициран с форма на рак на костния мозък. Новината дойде месец, след като му беше повдигнато ново обвинение за сексуално престъпление.

72-годишният Уайнстийн има хронична миелоидна левкемия и се лекува в нюйоркски затвор, съобщи NBC. Диагнозата му идва след поредица от здравословни проблеми. Миналия месец той претърпя спешна сърдечна операция, след която негов представител заяви, че „в момента е извън опасност“.

Харви Уайнстийн е претърпял операция на сърцето (ВИДЕО)

Уайнстийн излежава 16-годишна присъда, след като беше осъден по обвинения в изнасилване в Калифорния. През 2020 г. той беше осъден и в Ню Йорк за сексуално посегателство срещу актриса и за насилствено извършване на орален секс с асистент на продукция. По това дело той получи 23 години затвор. През април обаче апелативен съд отмени присъдата, като постанови, че съдията погрешно е допуснал свидетелски показания от хора, които не били пряко свързани с обвиненията срещу Уайнстийн.

Съдът в Ню Йорк отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Обвиненията срещу Уайнстийн спомогнаха за старта на движението #MeToo през 2017 г. - повратен момент за жените, които се борят срещу сексуалните посегателства. Повече от 80 жени обвиниха продуцента в тормоз, сексуални посегателства или изнасилвания, включително звездите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Ашли Джъд. Продуцентът твърди, че всички въпросни сексуални отношения са били по взаимно съгласие. 

Редактор: Цветина Петкова
Източник: БГНЕС