Засегнати са летищата в Шотландия и северна Англия, съобщиха от Европейския въздушен контрол. Британският транспортен министър обаче успокои, че се очаква трафикът да се нормализира още тази сутрин...

500 полета са били отложени в Европа заради изригващия вулкан в Исландия. Засегнати са летищата в Шотландия и северна Англия, съобщиха от Европейския въздушен контрол. Британският транспортен министър обаче успокои, че се очаква трафикът да се нормализира още тази сутрин.  


Британските власти обявиха, че от 3 часа през нощта вулканична пепел във въздушното пространство на Обединеното кралство няма. Въпреки това, те призоваха пътуващите да проверяват статуса на полетите си.


Германия обяви, че от 6 часа българско време ще бъде затворено въздушното пространство над северните градове Бремен и Хамбург. Метеоролозите обясниха, че височината на облака вулканична пепел е намаляла.


През следващите дни се очакват югозападни ветрове, които ще го отнесат извън територията на Великобритания. Само преди една година друго изригване на вулкан в Исландия, доведе до най-голямото прекратяване на въздушния трафик от Втората световна война насам. Тогава бяха засегнати 10 милиона пътници, а стотици летища в Европа останаха затворени за дни.