На шокиращия фотомонтаж папа Бенедикт 16-ти целува по устните имам на египетски университет

Кампания на водещ производител на дрехи разбуни духовете в католическия свят и предизвика възмущението на множество вярващи. На шокиращия фотомонтаж папа Бенедикт Шестнайсети целува по устните имам на египетски университет в името на борбата срещу омразата. Колажът беше изтеглен от кампанията.

 

Ватикана протестира официално. Образът на Бенедикт Шестнайсети беше използван без разрешение по манипулативен и напълно неприемлив начин, коментира говорителят на Светия отец Федерико Ломбарди. Той заплаши, че Римокатолическата църква е готова да сезира компетентните власти, ако фотомонтажът не бъде изтеглен.

 

От фирмата автор на кампанията изразиха съжаление, че използването на образа на Бенедикт 16-ти е засегнало толкова много вярващите.

 

\"Припомняме, че смисълът на тази кампания е изключително да се бори срещу културата на омраза във всичките й форми\", подчертават от компанията.

 

Ще бъдат изтеглени и други шокиращи фотомонтажи с целувки между френския президент Никола Саркози и германския канцлер Ангела Меркел, между израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас и между президентите на Съединените щати и Китай.