Министър-председателят каза, че има пълно доверие на хората, които пазят Сейф...

Премиерът на Либия обеща справедлив процес на Сейф ал Ислам. Абдурахим ал-Кейб посети град Зинтан, където е задържан синът на Кадафи.

 

Министър-председателят каза, че има пълно доверие на хората, които пазят Сейф. Той беше арестуван вчера в пустинята при опит да избяга в Нигер.

 

Пред репортери в град Зинтан премиерът заяви, че залавянето на последния представител на сваления режим ще отвори пътя към свобода, демокрация и прозрачност в управлението на страната.

 

Главният прокурор на международния наказателен съд Луис Морено Окампо ще посети Либия следващата седмица. Той ще разговаря с властите в Триполи за това къде ще се проведе процеса срещу сина на Кадафи.

 

Ако Сейф ал Ислам бъде съден, той е застрашен от смъртна присъда по закон, въведен по време на управлението на баща му.

 

В същото време либийска телевизия съобщи, че Сейф е предложил подкуп от 2 милиарда долара на бойците, които са го пленили, за да го пуснат. Те обаче възприели предложението му като \"оскърбление за революцията\" и отказали крупната сума.

 

Абдула Сануси - шефът на разузнаването по време на режима на Муамар Кадафи - също е бил арестуван. Той е бил задържан в дома на сестра си в южната част на Либия и не е оказал съпротива, съобщи говорител на Преходния национален съвет. Сануси е издирван от Международния наказателен съд за престъпления срещу човечеството.