Клиентът, който жената превозвала, я намушкал два пъти с нож...

В София 59-годишна таксиметрова шофьорка е била нападната рано тази сутрин в с нож от пътник. Жената е настанена в окръжна болница без опасност за живота. Извършителят е заловен.

Пътникът на шофьорката е с 20 години по-млад. Качил се е в \"Студентски град\" и поискал да бъде докаран до езерото в \"Дружба\". Там той извадил нож и намушкал водача на таксито.

Когато жената спряла таксито, той й казал, че ще й даде 15 лева отгоре, ако извършват неприлични действия. Тя отказала предложението, но пътникът продължил да настоява. Тогава тя извадила спрей.

Пътникът извадил нож и се опитал да я наръга в гръкляна. Жената обаче хванала с ръка ножа и междувременно, успяла да напръска пътника със спрей. Той обаче успял да я наръга с ножа няколко пъти. След това нападателят излязъл от таксито, а пострадалата потърсила помощ.

Насилникът е познат на полицията. Вече е осъждан за притежание на оръжие, шофиране в нетрезво състояние и нанасяне на средна телесна повреда. Живее в \"Горубляне\" и все още не е ясно защо е искал да бъде докаран точно до езерото в \"Дружба\". По време на инцидента е бил пиян.