Пострадалата със синини по лицето е приета към 17.30 часа в Спешно-приемно отделение...

77-годишна жена бе напръскана със спрей, бита, душена и захвърлена вързана под леглото, за да каже къде е скрито златото.

Инцидентът със 77-годишната Вена С. станал днес по обяд в Бачева махала на село Горна Железница, община Симитли. Баба Вена тъкмо замествала хляб, когато през вратата на къщата влязъл неизвестен на този етап мъж, който стиснал отзад бабата за гушата, обърнал я към себе си и я напръскал със спрей. След това й нанесъл няколко удара с юмрук в областта на лицето и започнал \"разпита\": \"Кажи къде са скрити жълтиците\", крещял мъжът и продължавал да налага 77-годишната жена, където свари, стискайки я за гърлото. Баба Вена едва успяла да промълви през стиснатото си гърло, че не знае нищо за никакви жълтици.

След 30-на минути разпити и удари, и като наистина се уверил, че бабата не знае за \"златото\", нападателят пуснал бабата, която не виждала нищо. Вързал й ръцете и краката, проснал я на леглото в стаята, след което натикал тялото й от кръста надолу, с главата напред под леглото. След това натрупал върху омаломощената жена черги, китеници, одеяла, преровил и обърнал наопаки цялата къща за злато. Когато не го намерил изчезнал.

Близо час и половина възрастната жена се мъчила да се отвърже, накрая успяла да извади от примката едната си ръка, отхвърлила натрупаните върху нея завивки и закрещяла колкото й бил останал глас. За късмет я чула съседка, която като видяла на какво дередже е също закрещяла. Нея пък я чул спътникът на баба Вена - Герасим, който пасял кози по баира над махалата. Той се обадил на кмета на Железница Христо Стоянов, който в 14 часа извикал полиция и спешна помощ.

Петима полицаи разпитали битата и съседката, след което започнали претърсване на къщата, за да открият евентуални следи от нападателя.

Пострадалата баба със синини по лицето е приета към 17.30 часа в Спешно-приемно отделение на МБАЛ, където да й се правят рентгенови снимки и скенер на главата. Издирването на нападателя е поето от криминалистите на Второ РУП- Благоевград, към които е и полицейския участък в Симитли. Работата по случая продължава.

Бабата имала в джоба на дрехата си няколко лева, към които нападателят не проявил никакъв интерес, явно е действал по сигнал за скрито злато в дома на Герасим Б. /БГНЕС