Говорителят на Белия дом заяви, че държавният глава е загубил контрол и затова трябва да си тръгне...

САЩ обявиха, че сирийският президент Башар Асад трябва да се оттегли. Говорителят на Белия дом заяви, че държавният глава е загубил контрол и затова трябва да си тръгне.

 

Западните държави приемат по-твърд подход спрямо Дамаск и подготвят резолюция в Съвета за сигурност, коментират анализатори.

 

САЩ призоваха международната общност да реши дали може да издържи \"бруталността на сирийския режим\". Вашингтон, заедно с Великобритания и Франция, ще се опита да убеди Русия да не налага вето на резолюцията в Съвета за сигурност на ООН.

 

Тя призовава президента Башар Асад да се оттегли от властта, съгласно плана на Арабската лига. Москва смята, че документът не е балансиран и предоставя възможност за интервенция в Сирия.

 

Планът, предложен от Арабската лига, е подкрепен от САЩ, Великобритания и Франция. Той призовава сирийския президент да предаде правомощията си на вицепрезидента, който да формира правителство на националното единство.

 

Неправителствени групи съобщиха, че само вчера са били убити 95 души, повечето от които в град Хомс. В района се чувала артилерийска стрелба, твърдят активисти. Те обявиха, че танкови снаряди са паднали в източните предградия на столицата Дамаск.