Отвъд Океана отбелязват, че солидното финансиране на Ромни е спомогнало значително за триумфа...

Мит Ромни спечели впечатляваща победа в най-големия първичен вот на републиканците за кандидат-президент досега. Бившият губернатор на Масачузетс беше предпочетен от 47 на сто от активистите на партията във Флорида, с което затвърди позицията си на фаворит за съперник на Барак Обама в президентските избори през ноември.

 

Успехът за Ромни е неговият втори от началото на борбата за републиканска номинация през януари и му гарантира 50 делегата при необходими 1 144 за краен успех в първичните избори.

 

В речта си след победата милионерът не пропусна да отбележи, че битката между него и опонентите му републиканци не може да разцепи Републиканската партия, дори напротив – тя ще доведе до обединение и крайна победа срещу Барак Обама.

 

След като остана на втора позиция с малко на 30 процента от гласовете във Флорида, основният съперник на Ромни – ветеранът Нют Гингрич акцентира върху факта, че предстои вот в още 46 щата и борбата е далеч от своя край. Въпреки това анализатори отчитат, че Ромни е нанесъл много тежък удар на Гингрич и останалите си опоненти.

 

Отвъд Океана отбелязват, че солидното финансиране на Ромни е спомогнало значително за триумфа в слънчевия щат. Бившият губернатор на Масачузетс е изхарчил цели 16 милиона долара за рекламни клипове във Флорида през последния месец, гарантирайки си 13 хиляди клипа в телевизионния ефир. Нют Гингрич се е задоволил с едва 200.