Тази сутрин се срути мостът, който свързва градовете Петрич и Сандански...

 

Тази сутрин се срути мостът, който свързва градовете Петрич и Сандански. Заедно с конструкцията във водите на реката падна и автомобил, който точно в този момент минавал оттам. В колата е бил само шофьора. Мъжът се размина само с леки наранявания. 

 

Мостът рухва малко след 8 часа тази сутрин. В този момент, на път за работа, оттам минава 34-годишния Кирил Тишимов. 

 

„В един момент както си карах, мостът падна пред мен, буквално на метри пред мен. Това стана изведнъж. Пт един път падна, не постепенно", разказа пострадалият пострадалият Кирил Тишимов.

 

Минути след падането на моста местни хора подават сигнал в полицията и се притичват на помощ на Кирил.  

 

„Леко изплувах до брега, бавно, бавно, носеше ме течението и след това отидох до пътя, прекосих цялата река, отидох си на пътя и после вече доста добри хора, на които им благодаря, ми помогнаха и ми дадоха първа помощ с топли дрехи", разказа още Кирил.

 

Колата обаче остава във водата. Ще бъде извадена след като нивото на реката спадне. Хората от околните населени места останаха шокирани от гледката. 

 

Цял ден екипи на Пътно управление и Гражданска защита правят оглед на съоръжението. Причините за инцидента все още се изясняват. Предполага се обаче, че силното земетресение от 22 май е една от причините. Има и друга. 

 

„През последните 6-7 месеца доста е паднало нивото на реката и предполагам оттам се получило износване на пласта по основите, но това ще го кажат специалистите", обясни кметът на Община Петрич Вельо Илиев.

 

Все още не е ясно дали мостът ще бъде укрепен или построен наново. Ясно е, че дотогава местните хора ще използват обходни маршрути. 

 

Заради падналия мост прекият път към Петрич ще остане блокиран за дълго. Всички пътуващи от София за Петрич могат да ползват пътя през село марикостиново. По това трасе могат да се движат и тежки автомобили.

 

Движението по направлението Кулата - Петрич пък трябва да става през село Тополница. Има и два допълнителни маршрута, но те са предназначени за минаване или само на леки коли или само за камиони.