Според главния изпълнителен директор на "Алианц" откраднатата сума е около 50 хиляди лева

Дързък обир бе извършен в центъра на София. Двама мъже с каски на мотористи обраха рано сутринта на 23 октомври клон на „Алианц Банк”, разположен в жилищна сграда на бул. „Донкуков” № 123. След като нахлули, двамата мъже обезвредили и завързали служителите на банката със свински опашки. Така безпроблемно си тръгнали с около 60 000 лева. До момента самоличността на извършителите не е установена.

Работното време на банковия клон започва в 08.30 ч. сутринта. Секунди след като той отваря в него влизат двама мъже с каски и го обират. При пристигането на екипа на Нова ТВ в 09.05 ч. служителките все още бяха в шок и даваха показания пред полицията.

Други преки свидетели на обира, освен охраната на клона и двете банкови служителки, не е имало.

Първият оглед на клона започна минути след 9 часа. Освен снемане на отпечатъци, от полицията ще прегледат и записа от видеокамерите. Известното на служителите на реда е, че обирджиите са били двама. След обира те са избягали от мястото с мотор.

Според полицията ограбената от клона сума е около 60 хиляди лева.

Изпълнителният директор на „Алианц Банк” Светослав Гаврийски обясни за Нова телевизия , че открадната сума е около 50 хиляди лева. Застраховката на банката ще покрие щетата.

Този стил на нападение става модерен в последните месеци. Припомняме ви, че през април обирджии, преоблечени като мотористи,  успяха да задигнат 200 000 лева от банка в Студентски град. Грабежът тогава също беше извършен около 9 часа сутринта. Друг моторист пък успя да ограби пощенския клон в Челопечене преди няколко седмици. Той взе около 20 000 лева – парите, предвидени за пенсиите на местните хора.

 

Подробности за случая гледайте във видеото.

 

Репортер: Ина Гълъбова