ДПС ще върне мандата на президента

„На министър-председателя му отива да бъде една идея по-отговорен. Вместо това той става все по-неадекватен”, заяви председателят на ДПС Лютви Местан.

 

След като четири години държеше еднолично цялата власт и продължава да я държи, изглежда, му се е приискало да играе опозиция на собственото си управление, но няма как да му се получи”, допълва той.

 

Според Местан отговорността за тежката социална криза е именно на ГЕРБ. 

 

От ДПС са категорични, че ще върнат мандата на президента „в мига на получаването му”. Партията няма да прави опит за съставяне на правителство и няма да участва в ничий друг опит за съставяне на правителство.

 

Местан пита къде бил премиерът в оставка Бойко Борисов по време на протестите в страната и припомни, че „в първите дни на мандата му той беше достатъчно смел да отиде отвъд границата ни с Гърция, за да се яви пред протестиращите от гръцка страна, които бяха блокирали контролните пунктове на българо-гръцката граница”.

 

„Няма как да заработи и сценарият му за пореден път да се опита да прехвърли отговорността върху други политичeски сили, заемайки парадоксалната позиция да се яви опозиция на себе си - ще рече на собственото си управление”, подчертава Местан.