Венцислав Каймаканов остава на поста, въпреки протестите

Пловдивчани протестираха отново срещу новия областен управител на града Венцислав Каймаканов. Въпреки че направиха жива верига пред входа на областната управа, той успя да стигне до работното си място, влизайки през страничен вход на сградата.


Напрежението ескалира, след като протестиращите разбраха, че областният управител е влязъл в сградата към 7.00 ч., половин час преди те да блокират централния вход.


Ана Делчева пък едва не бе линчувана от протестиращите, след като сама влезе на преговори с областния управител, без да бъде упълномощена от недоволните и се опита да говори от тяхно име.


По-късно самият Венцислав Каймаканов сам слезе при протестиращите, но бе освиркан


На първата си пресконференция той заяви, че не е избран на този пост от нито една партия.


Предложението дойде единствено и само от премиера Орешарски. Истината е, че не съм от никоя партия”, категоричен бе Каймаканов.


Той каза още, че няма да подаде оставка под натиска на протестиращите.


Долу протестират около 50 души, може и да са повече - няма значение. Техният единствен лозунг е, че съм член на партия. Това не е вярно и не е причина да си подам оставката”, коментира губернаторът.


Той очерта и приоритетите в работата си - подобряване на инфраструктурата, нови работни места и по-добри условия за бизнеса в Пловдивска област.


Репортер: Благой Бекриев