Инцидентът е станал заради лошото време и мокрия асфалт

Товарен автомобил се обърна край Благоевград и затвори за кратко движението по международния път за Кулата. Вероятните причини, довели до инцидента, са лошото време и мокрият асфалт.

 

Румънският камион, превозващ понички, пътувал към българо-гръцката граница, когато бил засечен от лека кола. Според шофьора на тира лекият автомобил е поднесъл от дъжда. За да избегне по-сериозен удар, румънският шофьор завил рязко към мантинелата на отсрещното платно и се преобърнал:

 

„Един турист, идващ отсреща, ме засече с колата си. Пътят беше мокър и той поднесе. Криволичеше и не можеше да овладее колата си. Аз рязко завих и се обърнах зад мантинелата”.

 

Шофьорът на камиона е без сериозни наранявания. На място му е направена проба за алкохол, която е отрицателна.

 

Нанесени са материални щети и на пътното платно и на тежкотоварния автомобил. Движението в района вече се осъществява нормално.

 

При друга катастрофа на товарен автомобил на Е-79 при сходни обстоятелства пострада един човек, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал около 13:40 часа в Кривия тунел на Кресненското дефиле, където поднесъл камион ударил лек автомобил. Катастрофата затвори дефилето и наложи пренасочване на трафика по обходни маршрути.