Тази нощ 58-годишна сирийка почина по път за болницата

Отново напрегната нощ в столичния квартал "Овча купел", където има дом за временно настаняване на бежанци. Причина стана смъртта на 58-годишна сирийка, предаде БНР.

 

След като на жената й прилошало, близките й повикали линейка, която дълго време не се появила. Жената е откарана в "Пирогов" с частен автомобил, но по пътя е починала.

 

Сирийците повикали полиция и настояли случаят да се разследва. Дошлите на място патрули постепенно успели да овладеят ситуацията.

 

От Спешна помощ обясняват, че когато получили сигнала, всички екипи са били заети. По-късно, когато линейката отишла на място, жената вече не е била там.

 

"При нас сигналът е получен в 20:42 часа, а сме го диктували в 21:11 ч. Но пък екипът, получил адреса, на първата минута тръгва и на десетата минута от тръгването си е бил там и не е заварил болната. Тоест, за нас адресът е приключен в 21:25 ч. - 40 минути след подаване на сигнала. Вечерно време, след 18:00 часа до 22:00 ч. е изключително натоварено. 16 екипа на 2-милионна София в час пик. Няма как да стане, ако всички са били заети, те са изчакали нашите диктори и първият, който се е освободил, са му го идктували", обясни за Нова д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ.

 

От Спешна помощ обещаха след около два часа да имат повече информация по случая. За Нова телевизия от пресцентъра на МВР уточниха, че напрежение е имало само през нощта. Тази сутрин ситуацията в Центъра за бежанци е спокойна.