Либийските сили за сигурност убиха един от въоръжените нападатели

Около 10 души са атакували сградата на руската дипломатическа мисия в Триполи, съобщиха руски и арабскоезични медии. В сряда вечерта нападатели откриха огън срещу посолството на Москва в либийската столица и се опитаха да проникнат на негова територия.

 

Според информацията до момента атаката не е терористичен акт, а е свързана с протест, твърди РБК. Преди нея десетки либийци се събрали пред сградата и поискали персоналът на мисията да предаде рускиня, обвинена в убийството на либиец, която се укривала в посолството.

 

По време на протеста въоръжени лица започнали да стрелят първо по дипломатическите автомобили, един от които бил подпален, а след това и по самата мисия. Пристигналите на място либийски сили за сигурност също открили огън и убили един от нападателите, други четирима са ранени. Никой от служителите на посолството не е пострадал.

 

Временният премиер на Либия Али Зидан и външният министър на страната Мохамед Абделазис са посетили атакуваната дипломатическа мисия, за да оценят нанесените щети.