Церемонията се състоя в Сейнт Джеймсис палас вместо в Бъкингамския дворец

Днес беше кръщенето на принц Джордж - 3-месечния син на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Кентърбърийският архиепископ кръсти бебето с вода от река Йордан. Церемонията беше частна и присъстваха предимно членовете на кралското семейство.


Принц Джордж пристигна в параклиса, носен на ръце от баща си Уилям. Принц Джордж бе облечен в копие на кръщелна рокля от дантела и сатен, направена първоначално за най-голямата дъщеря на кралица Виктория преди повече от 170 години. Одеждата е носена от повече от 60 кралски бебета, включително и принц Уилям. Копието беше направено, защото оригиналът се е износил.


Принц Уилям и съпругата му Катрин поканиха седем души за кръстници на принц Джордж. Имената им бяха обявени официално преди кръщенето. Сред тях са приятели на двойката от детството и студентските им години, приятелка на покойната майка на принц Уилям принцеса Даяна.


Големият брой кръстници съответства на традициите на Англиканската църква. Досега обаче тази роля се изпълняваше от представители на кралски династии или на аристократични фамилии. Необичайно беше и мястото на събитието. По избор на родителите му Джордж беше кръстен в Сейнт Джеймсис палас, вместо в Бъкингамския дворец.