Това се съобщава на страницата му във Фейсбук

Американският актьор Пол Уокър, известен с ролята си във филма „Бързи и яростни” е загинал при автомобилна катастрофа. 40-годишният актьор се возел в кола, шофирана от негов приятел, който също загинал при трагичния инцидент.

 

Трагичният инцидент е станал в градчето Санта Кларита в щата Калифорния, където Уокър отишъл за участие в благотворително шоу за набиране на средства за пострадалите от тайфуна във Филипините.


Актьорът се возел в червена спортна кола, чийто шофьор е изгубил контрол над управлението. Автомобилът изминал няколко десетки метра, забил се в дърво и се запалил. Според близки до актьора източници, колата е била на Уокър, който често давал на приятели да я покарат.


Пол Уокър е лицето „Бързи и яростни”, като е участвал в 5 от 6 части на поредицата. Той вече работеше по снимките на 7-ма част. Един от най-близките му приятели и екранни партньори написа в социалната мрежа Инстаграм: „Братко, ще ми липсваш ужасно много. Нямам думи. Раят се сдоби с нов ангел. Почивай в мир”.


Хората, работили през годината с Уокър го описват като изключително скромен и добронамерен човек, отдаден на професията си. Една от последните му изяви на големия екран е в драмата "Часове", която излиза по екраните по-късно този месец.

 

Пол Уокър е роден на 12 септември 1973 в Глендейл, Калифорния, но е отраснал в Лос Анджелис. Той започва актьорската си кариера още в ранно детство, снима се в редица реклами. През 1986 дебютира в киното, играе във филм на ужасите.

 

Световна известност получава през 2001 с ролята си на Браян О`Конър "Бързи и яростни". Във филма Браян се включва в улични състезания с коли, за да се добере и да залови Доминик Торето (Вин Дизел). След това излизат шест продължения на филма.

 

През септември тази година започнаха снимките на седмата част. Филмът трябваше да излезе на голям екран през 2014-та. За момента кинокомпанията Universal Pictures не е съобщила дали гибелта на актьора ще се отрази на нейните планове.

 

Единственото интервю на Пол Уокър за българска медия - беше за Нова телевизия. Част от него очаквайте в новините в 19:00 часа вечерта.