Не революция, а погром вижда руският президент в случващото се в страната

Събитията в Украйна са подготвени отвън, но за друг момент – предстоящите президентски избори. Такова мнение изказа пред журналисти руският президент Владимир Путин. Според него случващото се в страната прилича не на революция, а на погром и е свързано малко с отношенията на Киев с Евросъюза.

 

Коментарите на държавния глава на Руската Федерация бяха направени след срещата му с президента на Армения Серж Саркисян.

 

„Това е вътрешнополитически процес, опит на опозицията да разклати действащата легитимна власт в страната”, коментира Путин, който определи акциите на протестиращите като добре подготвени и то не за настоящите събития, а за предизборната кампания през пролетта на 2015 г.

 

Владимир Путин заяви още, че украинската опозицията или не контролира случващото се на улицата или се явява параван за екстремистки действия. По думите му обаче ситуацията в Украйна вече се нормализира.

 

Президентът подчерта, че Руската Федерация ще приеме всяко решение на украинския народ, но отбеляза, че условията на Споразумението за асоцииране с ЕС са много тежки.