Те са предназначени специално за новородени от нула до 3-годишна възраст

От тази събота и неделя Софийската опера започва да изнася представления и за... бебета. Те са предназначени специално за  новородени от нула до 3-годишна възраст.


В репертоара за най-непретенциозната публика са включени произведения на Моцарт, Бизе, Андрей Дреников, както и любими детски песни. Повече за концертите - в репортажа на София Стойчева и Явор Бошняков.


Вместо на столове, бебетата ще могат да лежат в скута на майките си или да се излежават на... възглавници. Освен родителите, са поканени баби, дядовци и по-големи братя и сестри.


Като художничка в операта Павлина Ойстерхус си спомня как, докато била бременна, бебето й реагирало на един от спектаклите.


За да не се стряскат малките, оперният грим и костюмите ще са съвсем изчистени. Деликатно ще им бъдат демонстрирани и музикалните инструменти. Между двете части на концерта пък ще има релаксираща пауза. Във втората част на концерта ще има и откъси детските опери.


Сега, когато детето й е на година и половина Павлина Ойстерхус е убедена в положителното влияние на класическите произведения.


Повече по темата гледайте във видеото.