Това съобщава електронното издание на вестник "24 часа"

Нов холивудски звездопад в България. Това съобщава електронното издание на вестник "24 часа". 

 

Първи в България пристигат Пиърс Броснан, Анджела Басет и Мила Йовович. Според изданието те ще снимат нов екшън.

 

През март в киноцентъра в "Бояна" ще се снима и епизод от комедийния сериал "Плебеи 2". 

 

На 1 април през летище София ще минат Бен Кингсли и Салма Хайек, а през юни идват Жулиет Бинош и Уилям Дефо, които ще се снимат във френско-испанско-български проект с копродуцент Димитър Гочев - Nadie quiere la noche. 

 

Както вече ВИП Новините съобщиха в края на миналата година, филмът ще бъде режисиран от испанката Изабел Коаксе. Историята се случва през 20-те години на миналия век на Северния полюс. Две жени са влюбени в един и същи мъж.

 

Освен това в София се очаква да дойдат и Джерард Бътлър, Морган Фрийман, Анджела Басет, Арън Екхарт и австралийката Рада Мичъл. Те идват през пролетта да заснемат продължението на трилъра "Код: Олимп".

 

24 часа твърди обаче, че въпреки активната програма в момента, "Ню Бояна" преговаря за изместване на дейността си в Македония, където има по-добри данъчни облекчения за филмовата индустрия. 

 

При последното си идване за снимките на "Непобедимите 3" Силвестър Сталоун похвали българите, че са страхотни професионалисти и в "Бояна" много му харесва. Въпреки това Слай е обявил, че ще снима следващия си филм в американските студия на "Милениум", защото у нас условията не са изгодни.