Първанов пропуснал партиен пленум заради старта на ловния сезон

Случващото се в БСП е болезнено, но до истерия няма да се стигне. Такова мнение сподели в „Здравей, България” депутатът Татяна Буруджиева. Народният представител от "Коалиция за България" не смята, че участниците в движението АБВ на президента Георги Първанов ще бъдат изключвани преди евроизборите, защото подкрепата за една или друга листа ще стане ясна по време на самата кампания.

 

За да се стигне до изключване на социалисти, трябва те да се явят на изборите срещу кандидатите на столетницата, посочи Буруджиева, като даде такива примери от миналото, но отбеляза, че БСП не е партия, която изключва бързо.

 

Депутатът отхвърли обвиненията, че партията е капсулирана от сегашното й ръководство и каза, че думите идват от хора, които от шест месеца не са участвали в партийните форуми. Един от тях бил именно създателят на АБВ. Първанов пропуснал партиен пленум, който съвпаднал с началото на ловния сезон.

 

Буруджиева смята, че „чисто лидерската битка” е можела да продължи в рамките на БСП, без да се стига до явяване на избори с различни листи. „Едно е да заставаш зад лидера си, друго е да се явяваш с друга листа”, отбеляза депутатът от левицата. Според нея БСП няма да прости регистрацията на друга избирателна листа, защото вече вижда заплаха за себе си.

 

БСП не е партия, създадена от лидерите си. За разлика от други, няма лидер на БСП, който да не е създаден от самата партия, заяви Татяна Буруджиева.

 

Депутатът коментира и обвиненията, че социалистическата партия се управлява от тесен, дори семеен кръг на лидера Сергей Станишев. Според нея нормално е той да търси съвет от своя партньор, особено с оглед на неговата професионална квалификация.

 

„Мисля, че г-н Станишев трябва да води листата за европейските избори, които са важна и за България, и за Европа. Решението за това ще се вземе и в разговор с ПЕС”, добави Татяна Буруджиева.

 

Целия разговор с народния представител от КБ можете да проследите във видеото.