Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса

Сутринта над по-голямата част от страната облачността е значителна. В Дунавската равнина има мъгли, а на места в Западна България превалява слаб дъжд. Пътищата са мокри и хлъзгави. До края на деня облачността ще е променлива, по-често значителна и на много места ще има краткотрайни дъждове. Южният вятър ще стане северозападен и с него ще навлезе малко по-хладен въздух.

 

Температурите тази сутрин са между 2 и 7 градуса. Максималните ще са малко по-ниски от вчера, но все още доста по-високи от средните за януари и ще са от 7 до 12 градуса. 

 

В планините ще бъде облачно и мъгливо с превалявания от сняг, но без да се образува съществена снежна покривка. По най-високите върхове снегът е между 10 и 20 сантиметра. Вятърът ще е от северозапад - умерен до силен. Температурата на 1000 метра ще е 5 - 6 градуса, а на 2000 - около минус 1.

 

В четвъртък преваляванията ще спрат, а следобед и слънцето ще се покаже. В петък и събота облаците отново ще се увеличат, на много места ще превалява предимно дъжд. През първия ден ще духа силен югоизточен вятър, който в събота ще се ориентира от северозапад и ще започне да навлиза студен въздух. Привечер в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

 

В неделя снеговалежите в западните райони ще продължат, а на изток ще вали предимно дъжд. На места снежната покривка ще достигне 10 - 15 сантиметра. Температурите във високите западни полета трудно ще превишат нулата. В понеделник преваляванията ще спрат, най-късно в североизточните райони, но ще остане сравнително студено.