Бурята отне живота на най-малко 7 души

Необичайно студено време предизвика хаос и доведе до обявяване на извънредно положение в голяма част от южните американски щати. Силни снеговалежи, ледени дъждове и гъста мъгла доведоха до километрични задръствания и блокиране на хиляди хора в магазини, училища и гари.

 

В столицата на щата Джорджия, Атланта, ледена буря принуди хиляди жители да останат с часове по заледените пътища. Някои трябваше да нощуват на пътя при температури от минус 10 градуса по Целзий. За да помагат в кризисната ситуация бяха мобилизирани армейски части. В бедственото положение двама души имаха повод за радост. На път за болницата бременната в 9-ти месец Ейми Андерсън и съпругът й попадат в километричното задръстване. Бебето обаче няма намерение да чака и жената трябва да роди в колата. На помощ се притича полицейски патрул.

 

Семейство Андерсън обаче е от малкото в Атланта, който са имали повод за радост и усмивки през последните дни. Бурята отне живота на най-малко 7 души. Лошото време принуди стотици деца да нощуват в училищата, като някои нямаха провизии. Множество хора от 60-милионния град бяха принудени да спят в магазини, офиси, правителствени сгради. Местните власти са подложени на остри критики заради невъзможността им да се справят с бедственото положение, въпреки че снежната покривка в мегаполиса е неповече от 10 сантиметра.