Той ще се състои на 16 юни в зала „Арена Армеец”

Британската хеви метал банда Iron Maiden пристигат за концерт в България. Той ще се състои на 16 юни в зала „Арена Армеец”.

 

„Очаквайте грандиозно шоу и страхотен спектакъл. Групата ще е в пълен стъстав”, каза Иван Несторов-Амебата, основател на "София Мюзик Ентърпрайсис".

 

Все още не се знае какви изисквания ще имат от групата. „Това, което знаем, че, че ще има съпорт група, която те ще си водят, но коя ще е тя ще бъде изненада”, каза още Несторов.

 

Какво не знаете за тях?

 

Британската хеви метъл банда Iron Maiden е формирана на връх коледа през 1975 г. в източен Лондон. Името означава средновековен уред за мъчения и хрумва на Стив Харис докато гледа адаптация на филмът „Човекът с желязната маска”. 

 

Басистът Стив Харис е единственият останал от основаването до днес член на Iron Maiden. Във времето минават много китаристи, един от които се задържа само 2 дни, тъй като приятелката му не го пускала на турне.

 

В годините много религиозни фундаменталисти обвиняват Iron Maiden в сатанинство. Но още по-интересно е, че бразилският свещеник - Маркос Мотоло, се обявява за най-върлият им фен със 162 татуировки с надпис Iron Maiden.

 

Друг заклет техен фен смени официално името си с Айрън Мейдън. 

 

В първите години от създаването си по време на турне бандата спи в камион, наречен „Зелената богиня”.

 

Стив Харис е изключително добър футболист, като дори е бил поканен на проби за "Уест Хам" като тийнейджър. В двора на къщата си има истинско футболно игрище.

 

А певецът Брус Дикинсън е пилот на аероплан.

 

Повече по темата гледайте във видеото.