Повече от 6 500 полета в САЩ бяха анулирани заради бурята

Най-малко 22 са жертвите на силната снежна буря, връхлетяла източното американско крайбрежие. Сред загиналите е и бременна жена, блъсната от снегорин. Без ток са половин милион души. Падналият сняг от началото на месеца досега е три пъти повече от нормата.

 

Само за един ден по източното крайбрежие са наваляли цели 40 см сняг. Повече от 6 500 полета бяха анулирани. Сняг валя почти 24 часа в щатите Кънектикът и Масачузетс. Улиците на Вашингтон бяха покрити със сняг и почти пусти. Федералните служби не работят, а служителите бяха пуснати в еднодневна почивка. Така жителите на административната столица видяха и хубавите страни на лошото време.

 

Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио пък беше критикуван, че не е прекратил учебните занятия в момент, когато губернаторът призова хората да не напускат домовете си. В отговор, градоначалникът заяви:

 

„Когато си помислиш за милион и 100 хил. деца, знаеш, че много хора разчитат те да бъдат нахранени и на безопасно място – в училище. На родителите все пак се налага да ходят на работа”.

 

Кметът подчерта, че от 1978 г. досега училищата в Ню Йорк са затваряли заради сняг само 11 пъти.