Вилата на бившия главен прокурор Виктор Пшонка се оказа истински музей

Докато издирването на Виктор Янукович продължава, всеки ден излизат наяве все повече и повече подробности около разточителния му и луксозен начин на живот. Днес журналисти бяха допуснати в зимната резиденция на сваления президент. За разлика от имението "Межигорие", което е с размерите на половин Монако, зимната вила на 650 км от Киев е далеч по-скромна.

 

Зимната резиденция на бившия президент Виктор Янукович се намира в гората. Къщата е построена преди 13 години за предишния президент Леонид Кучма. Янукович е похарчил милиони долари за да я ремонтира и разшири. И тук има малък зоопарк с мечки, фазани и глигани. Хиляди хора отново дойдоха да видят лукса, в който е живял президента.

 

Активисти заведоха медиите в частен склад на 30 км от Киев и им показаха 12 нови суперлуксозни коли, за които смятат, че са на синовете на Янукович. Цената на автомобилите е около 2 млн. долара. Средната заплата в Украйна е 500 долара.

 

Активисти посетиха и вилата на бившия главен прокурор Виктор Пшонка в село Гореничи. Непретенциозната на вид къща се оказа истински музей. В нея има старинни икони, откраднати Евангелия, мощи на светци, яйца на Фаберже, колекции картини и хладни оръжия. Наред с тях е и снимка на самият прокурор, облечен като римски патриций. Открити били и документи, които доказват, че главният обвинител е искал президентът да обяви извънредно положение по време на протестите в Киев.