В „Здравей, България” Петър Москов заяви, че никога не са крили приликите в техния клип с американския оригинал

Реформаторският блок взриви интернет пространството последните два дни, след като пусна предизборно видео, което копира американски клип от преди години. Видеото призовава за гласуване като цяло. То обаче донесе обвинения на Реформаторите, че плагиатстват. 

 

В предаването „Здравей, България” Петър Москов заяви, че никога не са крили приликите в клипа.

 

Нещо повече – има съзнателно търсена асоциация с начина, по който в една от най-добре работещите демокрации хората се приканват към участие, към правене на избор. Този клип води до емоция, нещо, което е различно от начина, по който сме свикнали да се водят кампании. Няма никаква кражба, а съзнателно търсена и постигната аналогия”, заяви Москов. 

 

Той е доволен и от факта, че клипът, който е пуснат в понеделник следобед, е предизвикал такъв интерес.

 

Фактът, че всяка една сериозна медия през последните 48 часа се занимава с този клип, фактът, че за първите 6-8 часа в YouTube имаше над 20 000 гледания, означава, че целта е постигната”, заяви Петър Москов. 

 

Шумът е в това, че правим нещо различно. Това, че правителствената пропаганда не спа цяла нощ след излизането на клипа за нас е успех, че 30 000 души са се докоснали до политическото, чрез възможността да направят избор”, заяви Москов. 

 

Режисьорът на клипа Димитър Коцев–Шошо заяви, че на актьорите е бил показан оригиналът и им е било обяснено, че трябва да направят същото нещо.

 

Двамата гости отрекоха актьорите да са взимали пари, за да участват в клипа.

 

„Това са ценностите, които те споделят”, заяви Москов.