То е с височина и дължина 4 метра и върху него са монтирани 73 футболни топки

Германският велосипеден дизайнер Диди Зенфт, станал известен преди 20 години с рекорда си за най-голямото колело в света, се завръща с ново оригинално хрумване – велосипед, посветен на световното в Бразилия.
        
Велосипедът на германския дизайнер е с дължина от над 4 метра, а височината му е също толкова. По-интересното обаче е, че върху него са монтирани 73 футболни топки. С тях е изписано името на страната домакин на Световното първенство по футбол, а най-отгоре е монтирана имитация на прочутата статуя на Христос Спасител в Рио де Жанейро.
 
„Започнах през 1994-а година, когато създадох най-голямото футболно колело в света, прието от Книгата на рекордите Гинес. То беше задвижвано от 60 футболни топки - 30 на предното колело, 30 на задните. Бях в Чикаго с него”, коментира дизайнерът.
 
Много от над 100-те изобретения на Диди Зенфт са изложени в неговото ателие, което е превърнато в истински музей на велосипедите. Повечето от тях са създадени за конкретни поводи, като например сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. За големия изобретател няма никакво съмнение кой ще спечели световното първенство в Бразилия – Германия, разбира се.