Концертът на трип хоп ветераните ще се състои след два дни в Зимния дворец на спорта

Дългоочакваните бристолски легенди Massive Attack пристигнаха на летище София в ранния следобед на 3-ти юни, заедно с екипа си от 20 души. Зимният дворец на спорта ще отвори врати от 19 ч., на 5 юни, за да подготви публиката за премиерата на забуленото в тайна шоу. След зрелищния концерт еуфорията ще се пренесе на официалното афтър парти в клуб Терминал 1, където се очаква да дойдат и самите музиканти, за да отпразнуват началото на турнето си.

 

След кацането си на Терминал 2, Robert (3D) del Naja, Grantley (Daddy G) Marshall и компания се отправят към хотела си и после към Зимния дворец в София, където ще направят генерална репетиция за първото представяне на новия аудио-визуален проект на 3D. Предварителна информация за предстоящия лайф не се разкрива, но със сигурност в него с помощта на 3D изкуството, в което Robert Del Naja е вече отявлен виртуоз, красиво ще бъдат преплетени актуални социални и политически проблеми. Премиерата на зрелищното шоу ще се състои на 5 юни в Зимен Дворец на Спорта, като за целта на сцената ще бъде инсталиран специален мащабен LED екран с ширина 12 метра.

 

Преди началото на внушителните визуални и звукови експерименти с хип-хоп ритъм, преплетен с нежни вокали, чувствени мелодии, дъб груув, соул и реге, характерни за Massive Attack, атмосферата в Зимния дворец ще нажежи DJ Ramsey Hercules. Ветеранът зад пулта (Ramsey миксира музика още от 1993 г.) ще подгрее феновете с преработени и оригинални версии на фънк и соул парчета, както и с типичните за него свежи импровизации на саксофон. След Ramsey заедно с 3D и Daddy G, на сцената ще излязат Angelo Bruschini (китара), Winston Blissett (бас), Damon Reece (барабани) и Julien Brown (барабани), както и гост вокалистите Martina Topley Bird, Horace Andy и Deborah Miller, които ще потопят публиката в едно халюциногенно музикално пътешествие. Освен емблематичните трип хоп парчета от албумите им Heligoland и Mezzanine българската публика ще може да чуе на живо и неиздавани мелодии.

 

След масивната аудио-визуална атака, партито ще се пренесе в клуб Терминал 1, където се очаква появата и на самите артисти, както и много тематична музика, която да продължи подобаващо нощта след главозамайващия концерт на Massive Attack.

 

БИЛЕТИ:

 

Билетите за Фен Зона за концерта на Massive Attack са вече разпродадени! Има останали билети за централните сектори на цени от 65 до 80 лв., които могат да бъдат закупени онлайн на www.ticketportal.bg и в мрежата на Ticketportal.bg в цялата страна /книжарници Booktrading, магзини На Тъмно, Офис 1, Билетен център на НДК/, както и от касите на зимен дворец на спорта в деня на събитието.