Жулиен Коен измисли спасение за хората, които мразят да носят шишенцата с парфюм в чантата си

Повечето от нас обичат да се пръскат с парфюм сутрин преди работа, но често пъти ароматът трае само до обяд. Компания за бижута измисли спасение за хората, които мразят да носят шишенцата с парфюм в чантата си.

 

Вече има медальони и гривни, които излъчват аромат. Макар че бижутата OBO Bijuox изглеждат като стилни модерни бижута, всяко едно от тях е мъничка бутилка парфюм. Шишенцето може да се откачи от верижката и да се използва като дезодорант ролон. Парфюмът в тях не трае по-дълго от обикновените аромати, т.е. около 6 часа, но шишенце парфюм на врата решава тези проблеми.

 

"Идеята на ОВО е да се парфюмираме по всяко време навсякъде. Искахме да създадем красив аксесоар, който да парфюмира кожата", казва 29-годишният дизайнер Жулиен Коен от Париж, цитиран от БГНЕС. Младежът започна кампания за набиране на средства за производство на тези бижута и се надява да намери съмишленици сред заетите жени. В момента той подлага произведенията си на серия от тестове срещу изтичане на течността от шишенцата.

 

Гривните и колиетата са налични в черно или бяло. Шишенцата с парфюм се закрепват към бижуто чрез магнит. Цената на ароматните медальони и гривни ще варира между 60 и 70 евро.