Фестивалът „Четящият човек” позволява на всеки, който чете в градския транспорт, да пътува безплатно

Фестивалът „Четящият човек” в Бургас позволява на всеки, който чете книга, да пътува безплатно в градския транспорт съвсем легално. Събитието се провежда за трета година в морския град.

 

От рано тази сутрин в автобусите на градския транспорт в Бургас пътници могат да пътуват напълно безплатно. Има само едно условие, за да се возите гратис: ако бъдете с книга в ръка.

 

Инициативата „Четящите хора” в автобусите на Бургас да ползват тази привилегия е част от третото издание на фестивала "Четящият човек". Най-запалени са младите хора.

 

Ако никой не ги чете, книгите са мъртви, вярват организаторите. А четящият човек е този, който довършва книгата с мислите и чувствата си.

 

„Искаме да стимулираме и да накараме хората да четат, не че това не се случва и извън тия така нестандартни начини, но искаме да обърнем повече внимание на четенето”, казва организаторът на фестивала Юри Лазаров. За всички четящи има награди.

 

Безплатното пътуване с книга в ръка е само една от наградите, които получават бургазлии и гостите на града, които се включват в третото издание на Фестивала „Четящият човек”. Ако все още не сте се включили, можете да го направите и утре, тъй като фестивала продължава и тогава.

 

Репортер: Цеца Алексова