Тя направи традиционния преглед на частите и присъства на въздушен парад

Британската кралица Елизабет II официално отпразнува днес 88-я си рожден ден като направи традиционния преглед на частите и присъства на въздушен парад. Тя бе заобиколена от кралската фамилия в пълен състав, с изключение на принц Джордж.

 

Кралицата, заедно със съпруга си принц Филип, направи преглед от своята открита карета на частта от близо хиляда войници в парадна униформа, които след това преминаха под строй.

 

Принцеса Ана, принц Чарлз, престолонаследник и полковник от кралските уелски гвардейци, както и синът му принц Уилям следваха на коне и в парадна униформа откритата кралска каляска. Елизабет II бе приветствана от тълпата по протежение на Мол, алея започваща от Бъкингамския дворец.

 

Съпругите на принц Чарлз и Уилям – Камила и Катрин, участваха в кортежа във втора карета, в която бе и принц Хари. Но принц Джордж, синът на Уилям и Кейт, който е едва на единадесет месеца, не бе на церемонията. 

 

След това кралската фамилия присъства на въздушния парад от балкона на Бъкингамския дворец.

 

Елизабет II e родена на 21 април 1926 година. Обикновено тя празнува юбилея си веднъж на самия ден и втори път някоя събота на юни на официална церемония с парад, наречен "Trooping the colour", близо до Бъкингамския дворец.