Той напусна болницата в Гренобъл, за да продължи дългия процес на възстановяване

Михаел Шумахер се събуди. Шампионът от Формула 1 е излязъл от комата и вече е изписан от болницата в Гренобъл, в която прекара почти 6 месеца. Възстановяването му продължава в една от най-престижните болници в Лозана, Швейцария.

 

Семейството на 45-годишният Шумахер благодари на медицинския екип, който се е грижил за него във френската болница. В официално съобщение в една от социалните мрежи, близките категорично заявяват, че от тук нататък възстановяването на пилота от Формула 1 ще се осъществи встрани от погледа на обществеността.


Според германския вестник "Билд", Шумахер вече общува със съпругата си Корина и децата им. Въпреки това, официална информация за състоянието му няма, но едно е сигурно - процесът на възстановяване ще продължи дълго - месеци, дори години, коментират лекари.


Седемкратният шампион от Формула едно Михаел Шумахер изпадна в кома на 29 декември 2013 г. след тежко падане и черепно-мозъчна травма при спускане със ски в в курорта Мерибел във френските Алпи.


Той беше настанен в болница в Гренобъл и оттогава досега състоянието му беше поддържано в изкуствена кома, за да може оттокът в мозъка му да намалее и да няма опасност за него, когато се събуди. Лечението на Шумахер ще продължи в рехабилитационен център в Лозана.