Баща му, жребецът Франкел, е шампион в редица състезания

Малко конче беше продадено на търг за близо 2 милиона щатски долара. Баща му, жребецът Франкел, е шампион в редица състезания.

 

Наследникът на коня-шампион е едва на два месеца и половина. Малкото конче беше продадено на открит търг. Арена на наддаването стана дворецът Кенсингтън в центъра на Лондон. До цената от милион 950 хиляди долара се стигна само за една минута. Собствениците на кончето бяха кралското семейство на Катар, които изразиха задоволство от сделката.

 

Освен кончето новият собственик получава и майката, кобилата Кристал Гейз. Сделката е изгодна, но много необичайна. Рядко можете да видите такова ценно животно да бъде продадено на открит търг”, коментира собственикът шейх Фахад Ал-Тани.

 

Кончето е първият наследник на жребецът Франкел. Франкел участва в 14 от най-престижните състезания в света и записа само победи. Той донесе на собствениците си над 5 милиона долара от наградни фондове. Въпреки високата цена, платена за него, кончето няма да може да се състезава преди 2016-а година. Правилата изискват състезателните коне да са поне 2-годишни, за да се включат в надпреварите.