Ще има условия за превалявания само в планините

През нощта ще е ясно, а утре ще е слънчево с разкъсани облаци над западните район. Ще има условия за превалявания само в планините. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Минималните температури ще са от 14 до 19 градуса, а максималните - между 27 и 32 градуса.

 

Над Черноморието ще е слънчево, следобед с разкъсани облаци, повече по северното крайбрежие. Температурата на морската вода ще са около 22 градуса. 

 

Над планините преди обед ще е слънчево, а следобед ще се развиват купести облаци и в Рило-Родопската област е възможно да превали и прегърми. По високите части ще е ветровито.

 

В южната половина на континента и в североизточните райони ще има повече облаци и валежи. Значителни дъждове се очакват в страните около Алпите, в Прибалтика и Русия. На север температурите ще са под 20 градуса, в централните територии между 19 и 24 градуса, а по Средиземноморието ще достигат до 32 градуса.

 

В сряда ще е предимно слънчево с летни валежи главно в Добруджа. В четвъртък ще е топло с температури до 34 градуса. Повече облаци ще има над Западна и Северна България, късно следобед ще превали. В планините ще духат силни югозападни ветрове.

 

В петък ще е ветровито, слабо ще захладнее, а в планините ще превали. В събота и неделя ще е слънчево със следобедни превалявания.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg