Служители на МВР от Разград задържаха мъжа, барикадирал се в дома си в с. Юпер

Психично болен нападна с нож и рани тежко полицейски служител, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал около 20 часа снощи в разградското село Юпер.

Още по темата

 

Двама полицаи били изпратени, за да помогнат за извеждане и настаняване в здравно заведение на 44-годишния местен жител, който в последните дни се разхождал из селото, въоръжен с нож. Когато екипът пристигнал в дома му, той нападнал и ранил с ножа младши районният инспектор, отговарящ за района.

 

Колегата на ранения полицай успял да го изведе от къщата и той бил откаран в болница. През нощта е опериран, но състоянието му остава тежко.

 

След инцидента нападателят се заключил в дома си. В селото били изпратени допълнителни полицейски сили от Областната дирекция на МВР в Разград, които проникнали в къщата и малко след 2 часа през нощта успели да задържат психично болния мъж.

 

На 14 март полицейска акция по задържане на психично болния Петко Петков от Лясковец завърши с трагедия. Въоръженият с огнестрелно оръжие мъж уби командоса Емил Шарков и рани трима негови колеги, преди да бъде задържан.