Обяснението за забраната е, че бреговата ивица трябва да е безопасна, а и лесно достъпна за линейки

Децата не могат да строят пясъчни замъци на много плажове по крайбрежието на провинция Шлезвиг-Холщайн, а в други части на страната има ограничение за височината им, съобщи вестник "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

 

Такава строга забрана няма в курорта Травенмюнде, но там изискват в края на деня те да бъдат разрушени, за да не създават опасност за разхождащите се в тъмното.

 

Властите обаче не са успели да отнемат изцяло удоволствието на почиващите. На много места забраната не се спазва, например в Кил. Там децата щастливо строят замъците си до табелите, които ги забраняват.

 

Обяснението за забраната е, че бреговата ивица трябва да е безопасна, а и лесно достъпна за линейките.

 

През 2012 година 10-годишно момче загина в курорта Амрум, когато еднометрова дупка, която беше изкопало, се срина и го затрупа.

 

През юли тази година кметове на италиански курортни градове получиха летен пристъп на творческо вдъхновение в писането на необичайни забрани и разпоредби.

 

Пример за това е и градоначалникът Марчело Диец, който издаде заповед в Олмеда, о. Сардиния, която засяга най-вече младите мъже, като им забранява да ходят "наежени", да отправят предизвикателни погледи и да се събират на големи групи.

 

"Забранява се продължителният престой на групи от повече от пет души с поведение на предизвикателство, пазене на периметър и заемане на наблюдателна позиция, както и въобще заставане по начин, който пречи на пълноценното използване на площада от останалите граждани или туристи", гласи забраната.