В съда 18-годишният Димитър, заяви, че баща му го е тъпчел с наркотици

Постоянна мярка задържане под стража постанови Окръжният съд в Добич за Димитър Балабанов. 18-годишният преби до смърт баща си. Майка му е в реанимация с опасност за живота, след като посегна и на нея. Тепърва ще се установява дали е съзнавал какво върши.

 

В съдебната зала младежът изглеждаше неадекватен. Пред съдията заяви, че баща му го тъпчел с наркотици. Повдигнато му е обвинение е за умишлено причиняване на тежка телесна повреда, но не и за смърт.

 

„Той не е целял това. Поне засега това е обвинението. Знаете, че има такива работни обвинения. По-нататък, ако се докаже, че действително е целял убийство, тогава обвинението ще бъде променено”, обясни прокурор Радослав Бухчев.

 

Тепърва предстои съдебно-психиатрична експертиза, която да докаже дали Димитър е съзнавал действията си.

 

Родителите завели Димитър на преглед в събота сутринта. При прегледа става ясно, че е употребявал наркотици – амфетамини и марихуана. След спешното отделение младежът е настанен в токсикологията. Точно там се е разиграла и голямата трагедия.

 

Момчето било на системи. Майката решава да остане при него, а бащата си тръгва, заедно с дежурната лекарка. Тогава от стаята се чуват викове. Бащата и медикът се връщат и виждат, че синът започва да бие майка си. Бащата се втурва да ги разтърва. Агресията се насочва към него. Младежът му нанася няколко тежки удара, поваля го на земята и започва да го рита по главата. Бащата почива на място.

 

Майката е с тежка черепно-мозъчна травма и е настанена в реанимацията на добричката болница с опасност за живота.  

 

Повече за трагедията ще научите от видеото.

 

Репортер: Мария Добрева