Това е вторият подобен инцидент в град Шимиа за тази година

В северния щат Химачал Предеш щедра маймуна раздава пари на минувачите, информира Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

 

Изненадани туристи в боровата гора на Шимиа, столицата на щата, събирали падащите банкноти в неделя в продължение на почти един час. Според очевидци маймуната е откраднала около 10 000 рупии (165 долара) от къща наблизо. Животното влязло в къщата, за да търси храна, но след като не намерило нищо за ядене, взело парите.

 

Щедрата маймунка първо е забелязана да седи на покрив да държи пачка пари, а след това игриво започнала да ги хвърля една по една. Когато хората започнали да събират банкнотите, тя се качила на едно дърво и продължила да пилее парите.

 

Това е вторият подобен инцидент в град Шимиа за тази година. През февруари една маймуна открадна пари от къща и ги разпиля над хората на оживена улица.

 

В щата има около 30 000 маймуни, а гората край Шимиа е рай за животните. За индусите макаците са свещени животни и те често ги хранят. През последните години животните влизат в сблъсъци с хората, като унищожават посеви, нападат хора за храна и дори хапят деца. Властите в щата Химачал Прадеш обявиха маймуните за заплаха.