Тя ще се проведе на 12 и 13 септември и ще включванад 120 събития и специална програма

На 12 и 13 септември 2014 г. в Пловдив ще се проведе десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“ – Пловдив. За десети път, събитието очаква в Пловдив повече от 60 000 души от цялата страна на специално подготвени за програмата на Нощта събития в музеи, галерии, театри, кина, клубове, барове и градски пространства.
 
В първия ден акцентът ще бъде върху традиционните участници - над 20 общински, държавни и частни музеи и галерии, които планират за събитието специални изложби, концерти и представяния. Във втория фестивален ден ще се включат над 30 участника в програмата Култура и клуб – театри, университети, читалища, книжарници, клубове, барове, ателиета, работилници и други алтернативни пространства за изкуство. 
 
В програмата Град и публични пространства в двата дни на Нощта ще се проведат изложби, концерти, акции, спектакли и представяния. На различни локации организаторите са планирали и специална програма за деца, които през целия уикенд ще забавлява най-малките. Освен пловдивските културни организации, в програмата участват много от най-активните културни организации, събития и фестивали в страната, както и най-големите културни институти и центрове към посолствата на САЩ, Великобритания, Чехия, Австрия, Франция, Корея, Италия, Финландия и други. 
 
Входът за всички събития е свободен