Българският актьор Ненчо Балабанов снима рамо до рамо със звездата

Актьорът Ненчо Балабанов наскоро се завърна от Испания, където бе официалната премиера на филма "Аутомата”. В него българският актьор снима рамо до рамо с Антонио Бандерас. Лентата е заснета почти изцяло у нас, като действието се развива през 2044 г.

 

"На снимките беше голям купон. Бандерас е много земен, шегува се постоянно. Във филма той изпълнява драматична роля, което не е нещо характерно за него”, разказа в "Здравей, България” Балабанов. 

 

Във фантастичния трилър Антонио Бандерас изпълнява ролята на застрахователен агент към голяма корпорация. Историята разказва за колапса на Земята и как един изкуствен интелект достига нивото на човешкия. Бандерас ще открие, че "нещо" застрашава бъдещето на човечеството и ще се опита да го предотврати.

 

Междувременно Дензъл Уошингтън откри кинофестивала във Сан Себастиан с новия си екшън филм "Закрилникът" и получи награда за цялостно творчество. В него Уошингтън е в ролята на МакКол - човек, който вярва, че е успял да загърби мистериозното си минало и да води спокоен живот. След като среща Тери (Клоуи Грейс Мориц) - младо момиче, чийто живот е под контрола на брутални руски гангстери - той не може да стои безучастен и трябва да й помогне. МакКол прекратява самоволното си пенсиониране и открива, че желанието му за справедливост е съживено. 

 

"Финалът на филма е малко спорен и може би няма да допадне на всички”, издаде кинокритикът Деян Статулов.

 

"Пчеличката Мая: Филмът" е предложение за най-малките. Той излиза по кината на 3D. Силното желание на Мая да опознае света не се вписва добре в правилата на кошера, едно от които е никога да нямаш доверие на стършелите, живеещи отвъд поляната. Когато ценното пчелно млечице бива откраднато, вината веднага пада върху стършелите, а Мая е нарочена за техен съучастник. Никой не вярва на малката пчеличка, освен нейния най-добър приятел Уили. Решени да разкрият истината за кражбата, Мая и Уили се отправят на вълнуващо пътешествие, което ще ги срещне с трудни изпитания, но и интересни нови приятели. 

 

"Три дни в Сараево" е интересно заглавие от киноафиша тази седмица. Режисьор и сценарист на лентата е Николай Тодоров. Филмът разказва за две жени от различни страни, които сънуват един и същи град, в който никога не са били. Те се запознават в мрежата и се уговарят да се срещнат в този град, за да разберат защо сънуват именно него. Откриват място, което по неведом начин усещат близко. Потапят се в потайностите му, откриват духа му и се сблъскват с тайните му, за да намерят отговор на въпросите си.