Инициативата в София ще бъде проведена в неделя, 28 септември

Седмото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ отново ще събере стотици доброволци, които ще се погрижат за природата и ще направят своето населено място по-чисто и приятно за живеене. Те ще се включат и в акции за почистване на пострадалите райони след наводненията и в превантивно почистване на канавки и шахти.

 

Тази година събитието в София ще бъде проведено на 28 септември, вместо обявената първоначална дата 27 септември. Причината са неблагоприятните климатични условия, които се очакват в събота. През годините едни от най-обичаните български лица дадоха своя личен пример в опазването на околната среда, като се включиха в инициативата „Моят зелен град“.

 

Тази година любимецът на българската публика Ники Кънчев ще се включи в инициативата, която ще се проведе на Витоша. Той не само ще приветства всички участници от сцената, но и рамо до рамо с тях ще участва в почистването и облагородяването на местностите „Дендрариум“ и „Игликини поляни“.

 

Ники Кънчев и преди е участвал в „Моят зелен град“, като и също така преди години е бил доброволец при облогородяваме на местността „Дендрариум”. Той изцяло подкрепя мотото на инициативата – „Бъди зелен не само за ден” и винаги държи да дава личен пример как с малка, но постоянна грижа, всеки може да допринесе за по-чиста природа в градска среда.

 

Тази година в „Моят зелен град” имат възможност да се включат всички жители и гости на и на Варна, Бургас, Ямбол, Добрич, Търговище, Шумен, Силистра, Пловдив, Димитровград, Хасково, Смолян, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Сандански, Пазарджик, Монтана, Враца, Плевен, Боровец и Банско. Организаторите канят всички желаещи да се включат в инициативата на 27 септември в страната и на 28 септември в София, като на място ще получат необходимите материали.