Според полицията в основата на покушението е междусъседски скандал

В центъра на Пловдив жена откри автомобила си надупчен с куршуми. Според полицията в основата на покушението е междусъседски скандал.

 

Малко след 13 часа Радослава излиза от блока с 8-годишната си дъщеря, за да я закара на училище, когато с изумление вижда, че по автомобила й е  стреляно. Два часа по-рано паркирала пред входа колата си невредима. Сега я открива със счупено задното стъкло, което е на сол, стоповете са на решето, има вдлъбнатини.

 

„Обадих се в полицията, след това и на баща ми. Когато баща ми, който е оръжеен майстор, дойде предположи, че най-вероятно е стреляно с пушка, тъй като не намерихме откраднати вещи от колата. Нищо не липсваше, нито пък имаше камък на задното стъкло”, разказа Радослава Протопова.

 

Чувствам се заплашена. Даже изпаднах в ужас, след като разбрах, че е може да е стреляно с пушка”, призна тя. Това е четвъртият автомобил на Радослава, който е разбит пред дома й.

 

Полицаите правят оглед и установяват, че по автомобила е стреляно с въздушна пушка. Жената обвинява за стрелбата свой съсед, с когото предишната вечер влязла в конфликт заради шумните му запои пред блока.  "Такова нещо няма. Тя може да си измисля. Такова нещо няма как да стане”, заяви съседът й Румен Аджемян, който категорично отрече да е стрелял по превозното средство.

 

Репортер: Благой Бекриев