Прокуратурата твърди, че мъжът е бил дрогиран по време на преследването

Съдът в Пловдив остави за постоянно в ареста шофьора-беглец, който предизвика истински екшън в центъра на града. В неделя по обед, след шеметно полицейско преследване, стрелба, ранен полицай и пет блъснати автомобила, 26-годишният Орхан Яшаров беше настигнат и заловен.

 

Пред съда днес мъжът не обясни защо е влязъл в яростно преследване с полицейския патрул, който го е гонил с включени сирени по централните булеварди на Пловдив.

 

Майка му заяви, че е бягал от полицията, тъй като се страхувал да не му вземат шофьорската книжка. В КАТ има 4 листа с нарушение, множество актове и глоби, които не е платил. В съда майката заяви, че полицаите са били синът й при задържането му и влезе в пререкания с органите на реда, които я помолиха да напусне съдебната зала. 

 

 

Прокурорът по делото заяви, че мъжът е бил дрогиран по време на преследването. Срещу него са повдигнати три обвинения за хулиганство, за умишлена катастрофа, при която са пострадали пет автомобила и за възпрепятстване органите на реда да извършат служебните си задължения. Орхан поиска да бъде пуснат под домашен арест или срещу парична гаранция, съдът отказа. Адвокатът му заяви, че ще обжалва. 

 

Репортер:  Благой Бекриев