В конкурса има и няколко златни момичета в категория худовествена гимнастика

Оказа се, че освен красиви, участничките в “Кралица на Бургас” са и доказани спортистки. Сред дузината финалистки се отличиха няколко спортни натури.

 

Гергана Стойкова се е занимавала 4 години с лека атлетика, взимала е участие в 4 републикански първенства. Най-големият й успех е финалист на спринт с препятствия и шесто място в многобой. Като малка се е занимавала с балет и е печелила „Принцеса на танца”.

 

Мирослава Кискинова е тренирала две години айкидо, в момента от седем месеца се е насочила към друго бойно изкуства, а именно кикбокс. От дълги години страстта и е модерният балет, който и е донесъл многобройни международни златни, сребърни и бронзови медали.

 

Галина Иванова е 7 години парадна мажоретка. Най-големият й успех е първо място на международен конкурс в курорта Албена.

 

Янита Димитрова е оранжевият колан на киокушинкай  в самурай.

 

Паулина Вълчева е привърженичка на водния спорт и е тренирала няколко години плуване в родния отбор „Черноморец”.

 

В конкурса има и няколко златни момичета в категория худовествена гимнастика. Това са Калина Жейнова и Женина Трашлиева.

 

С втората хубавица, която има над 130 медала в различни турнири и първенства, сред които от европейски състезания, се наложи конкурса „Кралица на Бургас”, да се раздели. Причина за това е приемането й в националния отбор по художествена гимнастика.