Треньорът има пет месеца, за да подготви тима за Евро 2015 в България

Александър Димитров ще бъде новият селекционер на юношеския национален отбор по футбол до 17 години, който е домакин на Евро 2015 идната пролет. Треньорът заменя на поста подалия оставка Методи Деянов.

 

По-рано през годината също имаше треньорска рокада в този отбор, който е за момчета, родени след 1 януари 1998 година. Александър Георгиев отстъпи мястото си на Деянов и на свой ред получи задачата да ръководи родените след 1 януари 2000 година.

 

Според източници на Нова Телевизия, Димитров се е договорил за условията по своето ангажиране с президента на БФС Борислав Михайлов. Очаква се на 10 декември да е и първият лагер на играчите с новия селекционер. Евро 2015 стартира на 6 май, а мачовете ще бъдат в Пловдивски и Бургаски регион. За първи път, откакто бяха въведени европейски финали за юноши до 17 години, форматът ще включва 16 участника.

 

Александър Димитров ще изведе български отбор на европейски шампионат за втори път в рамките на година. Той успя да класира тима до 19 години (родени след 1 януари 1995) на форума в Унгария миналото лято, а там "лъвовете" заеха седмата позиция.

 

При положение, че юношите до 17 години се наредят в челната шестица на домашния форум, то те ще си осигурят и визи за Световното първенсто в Чили, което ще се проведе от 17 октомври до 8 ноември 2015 година. За първи път в своята история България ще е домакин на европейско първенство в някоя от различните възрастови групи.