"Червените" стигнаха до трудно 3:1 над Черно море у дома

ЦСКА си осигури зимуване на върха в "А" група след победа с 3:1 у дома над Черно море. "Червените" ще посрещнат Нова година като лидери благодарение на два гола на Орелиан Жоаким и един на Марин Оршулич. И двамата се разписаха във втора поредна среща, след като донесоха и успеха с 2:0 над Локомотив (Пловдив).

 

Черно море стигна до 1:1 в 14-та минута чрез бразилеца Стенио, но за разлика от първия двубой между двата тима във Варна, сега момчетата на Никола Спасов не успяха да препънат водача в родния шампионат.

 

ЦСКА все още не е допускал загуба у дома през сезона. След срещата старши-треньорът Стойчо Младенов призна, че е задължително клубът да продаде няколко играчи, за да може да се справи финансово с втората част от първенството. Младенов се изказа остро и срещу съдийството, като призова за по-коректни отсъждания от реферите. Част от гнева му бе предизивкан от контузията на вратаря Якуб Дивиш, който пострада след сблъсък с футболист на гостите. На мястото на Дивиш влезе играещият треньор на вратарите Стоян Колев, който не бе пазил в "А" група от девет месеца.