Стоките са били пренасяни от косовски гражданин

Цигари без бандерол и фалшиви стоки бяха иззети на "Капитан Андреево", съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници". На митническия пункт беше проведена операция за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки. В нея участваха служители на Митница Свиленград и служители на Държавната агенция „Национална сигурност". Акцията се проведе под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Хасково. 

 

Товарен микробус, който влизал от Турция и пътувал за Косово, бил отклонен за щателна митническа проверка. В товарния му отсек са открити и иззети пакетирани в кашони цигари от три марки без акцизен бандерол. Общото количество на откритите цигари е 3 330 кутии  (66 600 къса) цигари на стойност 16 802 лева.


Открити са и 140 дамски чанти-имитации на световни търговски марки. За случая ще бъдат информирани притежателите на оригиналните търговските марки.
По случая е образувано досъдебно производство срещу водача на микробуса - гражданин на Косово. Микробусът е задържан. На шофьора е повдигнато обвинение и му е взета мярка за неотклонение "парична гаранция".